بهدامین چیست؟ این ماده که با نام تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات (TEA-Laureth sulfate) شناخته می‌شود، به عنوان ماده اولیه شوینده‌ها، مواد آرایشی و بهداشتی، محصولات مراقبت از مو و… کاربرد دارد.

در حال حاضر بهدامین دارای کاربرد بسیار گسترده ای بوده است. این ماده دارای ویژگی هایی از جمله داشتن خاصیت مرطوب کننده، کف کننده و دیسپرسانت، در صنایع گوناگونی به کار میرود. این ماده به نام تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات شناخته میشود. لازم است چگونگی پروسه ی تولید کردن این ترکیب شیمیایی را به صورت مروری کلی بر تولید کردن دو ماده‌‌ی SLS و SLES توضیح بدهیم.

سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات ساخته شده از روغن نارگیل ساخته میباشد. به این دلیل که سرشار از از اسید چربی غنی بوده که به اسم لوریک اسید میباشد. تولید SLS همراه با گرم کردن روغن نارگیل در آب و در مقابل سدیم هیدروکسید صورت میگیرد. در مدت زمان فرایند تولیدات روغن نارگیل تبدیل به اسید های چرب همچون لوریک اسید و گلیسیرین میشود. در مرحله بعد اسید‌های چرب در مدت فرایند باعث تبدیل هیدروژناسیون به الکل‌های چرب می‌شوند. این الکل‌های چرب به اسم لوریل الکل معروف بوده و  در نهایت لوریل الکل در مدت فرایند سولفوناسیون تبدیل به لوریل سولفات شده و با سدیم هیدروکسید واکنش می‌دهد و در نهایت سدیم لوریل سولفات تشکیل میشود. فرایند تولید  SLES هم به همین صورت است فقط با این تفاوت که فرایند اتوکسیله کردن برای تولید کردن این ماده اضافه میشود.

ویژگی بهدامین

  • این ماده دارای جرم مولکولی 6/415 گرم برمول بوده است.
  • فرمول مولکولی این ماده شیمیایی C18H41NO7S است.
  • شکل ظاهری این ماده به صورت یک مایع زرد رنگ میباشد.
  • بهدامین قابلیت انحلال در آب را داشته است.
  • دارای حساسیت کم آن در برابر سختی آب میباشد.
  • این ماده یک تر کیب ویسکوز همراه با کف کنندگی بسیار زیاد بوده است.
  • جالب توجه است که این ماده به عنوان یک ترکیب پایدار شناخته میشود.

کاربرد بهدامین

  • SLES در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان مواد اولیه آرایشی  و محصولات مراقبت شخصی از این ماده شیمیایی استفاده میشود.
  • بهدامین نقش مهمی در فرمولاسیون انواع محصولات گوناگون بهداشتی از جمله شامپو، محصولات حمام، رنگ و رنگ مو، کرم های موبر و محصولات پاک کننده داشته است.
  • در بسیاری از محصولات مراقبت شخصی همچون لوسیون ها این ماده به کار میرود.
  • در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از این ترکیب کاربردی استفاده میشود.
  • در صنایع چاپ و رنگرزی منسوجات به صورت گسترده این ماده کاربرد دارد.
  • در اغلب صنایع رنگ و رنگ مو استفاده میشود.
  • این ماده شیمیایی در بسیاری صنایع همچون استخراج و پالایش فلزات نقش مهمی داشته است.

 محصولات گوناگونی از شرکت‌های مختلفی تولید و وارد بازار می‌گردند که هر کدام از آن‌ها ترکیبات متفاوتی دارند. در اغلب آن‌ها می‌توان نام آمونیوم لوریل سولفات، آمونیوم لورت سولفات و یا سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون) را مشاهده نمود.

نکات ایمنی بهدامین

  • به هیچ عنوان این ماده شیمیایی را در مجاورت اسید و مواد اکسید کننده قوی قرار ندهید.
  • لازم است حتما بهدامین را در دمای 20 الی 40 درجه سانتیگراد نگهداری فرمایید.
  • توجه فرمایید که ترکیب نگهدارنده این ماده فرمالدهید بوده است.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی، کارنوبا واکس ، اسید آسکوربیک ، آهک هیدراته
شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...