در دنیای پیشرفته امروز مواد شیمیایی و خواص آن‌ها بسیار سر زبان‌ها افتاده است. مردم خواص و ویژگی‌های مواد شیمیایی را مطالعه و بررسی کرده و از آن‌ها استفاده می‌کنند. این استفاده تا حدی گسترش یافته که در بسیاری از فعالیت‌ها و صنایع از این مواد استفاده می‌شود. یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد پلی‌سوربات نام دارد که به بررسی آن می‌پردازیم.

همانطور که میدانید، در دنیای پیشرفته امروز مواد اولیه شیمیایی و مزایای آن‌ها بسیار  کاربرد داشته است. در حال حاضر مردم خاصیت ها و ویژگی‌های مواد شیمیایی را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و آن‌ها را به کار میبرند. این استفاده تا حدی وسیع شده است که در بسیاری از کاربرد ها و صنایع این ترکیبات به کار میروند. یکی از این مواد شیمیایی کاربردی پلی‌سوربات 80 و پلی‌سوربات 20 بوده است.

این محصول شیمیایی در درجه حررارت اتاق به حالت یک مایع روغنی شکل زرد کهربایی میباشد. جالب توجه است که توئین 80 (Tween 80) یا E433 به نام تجاری پلی اکسی اتیلن سوربیتان و همینطور پلی سوربات شناخته شده است که یک سورفاکتانت غیر یونی و امولسیفایر بوده است. جالب است بدانید که عدد 80 در نام این ترکیب شیمیایی مربوط به نوع اسید چربی این ماده شیمیایی بوده، که وصل به زنجیره سوربیتان اتوکسیله شده است؛ جالب توجه است که، در این ماده اولئیک اسید وجود دارد. به نام یک امولسیفایر یا ضدعفونی‌کننده در غذاها، انواع ویتامین‌ها، داروها و واکسن‌ها به کار میرود.

ویژگی های پلی‌سوربات 80

شکل ظاهری
 به حالت  مایعی ویسکوز زرد متمایل به نارنجی، یا یک ژل نرم تا خمیر مومی
جرم مولکولی
1310 گرم بر مول
حلالیت
این ماده در آب سرد و آب داغ محلول بوده ولی در روغن سبزیجات نامحلول میباشد.

مزایا و فواید پلی‌سوربات 80

  • KEPS 80می‌تواند به نام یک امولسیفایر، به شکل مخلوط با امولسیفایر‌های گوناگون، وسیع و متنوعی از امولسیون های‌آب در روغن و روغن در آب را به وجود آورد.
  • هنگامیکه این ماده شیمیایی به تنهایی استفاده شود، یک حل کننده فوق‌العاده برای روغن‌های اسانس، عامل مرطوب‌کننده، اصلاح‌کننده ویسکوزیته، مخلوط کننده و همگن‌کننده بوده است.
  • جالب توجه است که، پلی‌سوربات 80 در مواد غذایی، محصولات دارویی، صنایع آرایشی بهداشتی و یگر صنایع کاربرد بسیاری دارد.
  • این ماده شیمیایی مناسب برای استفاده به نام حل‌کننده، امولسیفایر، پایدارکننده سوسپانسیون‌ها و بهتر کننده نفوذ در پوست میباشد.
  • این ماده دارای پایداری زیادی در بازه گسترده pH داشته است.
  • خوراکی‌های جامد، نیمه جامد و مایع همچون سافت ژل‌ها این ترکیب مناسب میباشد.

کاربردهای پلی‌سوربات 80

  • این ماده شیمیایی در ساخت لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در تهیه طیف وسیعی از محصولات در صنایع دارویی، نساجی، فلزکاری و غذایی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
  •  از این ترکیب پرمصرف، در تولید بسیاری از محصولات نیز استفاده می‌شود. در زیر به بخشی از این محصولات اشاره شده است:
  • داروها
  • کرم ها
  • شامپوها
  • لوازم آرایشی
  • واکسن ها
  • آدامس ها
  • ویتامین ها
  • ژلاتین ها
  • بستنی ها
  • چاشنی ها
  • مکمل ها
  • حلالیت پلی‌سوربات 80 نقش مهمی در حل شدن موادی که در شرایط عادی جامد باقی می‌مانند داشته است.
  • همچنین پلی‌سوربات 80 در غذاهایی همچون بستنی، تا غلظت 0.5% اضافه میگردد تا بستنی نرم‌تر بشود و همینطور بطور کلی برای بالا بردن مقاومت آن در برابر ذوب شدن استفاده میشود.
  • ویتامین‌ها، قرص‌ها و مکمل‌ها نیز به دلیل ماهیت نگهدارنده، حاوی پلی‌سوربات 80 هستند.

از جمله نکته ایمنی اینست که، از تماس پیدا کردن پلی سوربات 80 با پوست و چشم خودداری بشود. همچنین از بلعیدن و استنشاق این ترکیب بپرهیزید. جالب توجه است که امروزه سازمان غذا و داروی ایالات متحده این ماده شیمیایی  را به عنوان یک ماده افزودنی مستقیم موادغذایی به اسم مواد کمکی تأیید  میکند.

اسپیناس شیمی

مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی، اسید سیتریک خشک و لورامید

شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.


دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...