کلرور سدیم یا همان سدیم کلرید (Sodium Chloride) که در فارسی به آن نمک گفته می‌شود و فرمول شیمیایی آن NACL است، یک ترکیب یونی است.

کلرور سدیم را می توان آن را به صورت خالص از هالیت معدنی به دست آورد. کلرور سدیم یونی است که در آن یون‌های سدیم و کلراید با نسب 1:1 وجود دارند. واکنش بین سدیم و کلراید این واکنش همراه با تولید گرما و نور انجام می‌گیرد. در بیشتر اوقات به  آن نمک خوراکی، نمک معمولی و هالیت (سنگ معدن نمک معمولی) میگویند. و به عبارتی می توان آن را جزو مواد اولیه غذایی به حساب آورد.

اهمیت کلرور سدیم

یکی از فراوان ترین مواد معدنی درکره ی زمین میباشد. آب دریا منبع اصلی این نمک است. از ویژگیهای سدیم کلرید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به آسانی در آب حل شده و در مایعات دیگر تا حدودی محلول یا نامحلول میباشد.
  • سدیم کلرید محلول در آب به دلیل وجود یون‌های متحرک رسانای مناسبی برای جریان الکتریسته هستند.
  • این ترکیب دارای کریستال‌هایی با رنگ سفید و بدون بوهستند.
  • همچنین این ماده دارای طعم و مزه میباشد.
  • این ماده دارای دمای 801 درجه سانتی گراد و نقطه جوش 1465 درجه سانتی گراد میباشد.

تبخیر آب دریا یکی از فرآیندهای اصلی تولید نمک میباشد که در بعضی کشورها مانند هند استفاده میشود. بلورهای به دست آمده معمولا دارای ناخالصی‌هایی از جمله: سولفات کلسیم، سولفات سدیم و غیره می‌باشد. سدیم کلرید وقتی که اتم سدیم وقتی با اتم کلر در تعامل قرار می‌گیرد این اتفاق وقتی می‌افتد که اتم سدیم یک الکترون به اتم کلر بدهد و باعث می‌شود سدیم مقداری مثبت و کلر مقداری منفی شود. همانگونه که میدانیم بارهای مخالف، جذب همدیگر می‌شوند، در نتیجه این یون‌های سدیم جذب یون‌های کلراید می‌شوند و پیوند یونی بین آن‌ها ایجاد می‌شود، که نتیجه آن کریستال‌های نمکی است که خواص آن متفاوت از عناصر اصلی (کلراید و سدیم) است.

کاربرد کلرور سدیم

کلرید سدیم دارای کاربرد بسیارگسترده ای میباشد از جمله:

  • علاوه بر استفاده های خانگی از نمک، این ماده به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تولید مواد شیمیایی وهمچنین برای ذوب کردن یخ بیشترین استفاده را دارد.
  • کلر در PVC، ضدعفونی کننده‌ها و حلال‌های شیمیایی می‌باشد.
  • این ماده به طور وسیع در نگهدارنده مواد غذایی و طمع دهنده در صنعت مواد غذایی
  • در کشورهای سردسیر برای جلوگیری از یخ زدن جاده‌ها، پل‌ها و غیره
  • هیدروکسید ‌سدیم صنایع را قادر به تولید کاغذ، صابون و آلومینیوم می‌کند.
  • کلرید‌سدیم در تولید کربنات‌سدیم و کلرید‌کلسیم
  • در فرایندهای صنعتی برای تولید سولفات‌سدیم و اسید‌هیدروکلریک
  • در اکتشاف نفت و گاز برای افزایش چگالی مایع حفاری به دلیل غلبه بر فشار بالای گاز در پایین چاه
  • بیمارستان ها از یک محلول وریدی برای تأمین آب و نمک به بیماران برای کاهش کم آبی بدن
  • افزایش عمل‌آمدن بتن در روکش‌های سیمانی،
  • در منسوجات و رنگرزی برای جداسازی آلاینده‌های آلی
  • شستن رسوبات رنگدانه و نیز ترکیب کردن با رنگ‌ها برای روشن کردن آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از مصرف های خانگی ، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برای تمیز کردن  قابلمه ها
  • درجلوگیری از کپک زدن مواد
  • پاک کردن لکه ها و چربی ها

قابل توجه است که نمک به عنوان سدیم کلرید شناخته می شود ، توسط سازمان غذا و دارو به عنوان یک ماده  بی خطر شناخته می شود. این ماده به طور معمول در غذاها یا برای مصارف دیگر استفاده می شود. باید به این نکته توجه داشت که مصرف زیاد نمک موجب افزایش فشار خون می شود.

اسپیناس شیمی
مرجع فروش مواد اولیه شیمیایی،
لوریل گلوکوزاید
شما می‌توانید لیست مواد شیمیایی موجود را از وبسایت استعلام بگیرید.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره میتوانید با کارشناس مربوطه 09129495344 تماس بگیرید و یا در واتساپ پیام دهید.

تفاوت کلرور سدیم با کلرید سدیم

آشنایی با تفاوت کلرور سدیم با کلرید سدیم به شما کمک می‌کند تا استفاده صحیحی از این دو ماده شیمیایی داشته باشید. شاید گاهی دو ماده شاید تا حدودی اسمی مشابه یکدیگر هستند اما شاید از نظر نوع ترکیبات و عملکرد با یکدیگر تفاوت دارند. کلرید سدیم یا همان سدیم کلرید فرمول شیمیایی است که با نام نمک نیز شناخته می‌شود.

 در واقع این ترکیب یونی از نسبت معادل سدیم و کلر به وجود میاید. به طور کلی کلرید سدیم خود اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده نمک طعام می‌باشد که باعث شوری نیز خواهد شد. دلیل اصلی شوری آب اقیانوس نیز به سبب وجود کلرید سدیم است که از واکنش بین فلز سدیم و گاز کلر تشکیل می‌شود. البته این واکنش با تولید گرما و نور نیز همراه خواهد بود. کلرور سدیم همان سدیم کلرید است. پس سدیم کلرید را با نام‌های دیگری نظیر کلرید سدیم یا کلرور سدیم نیز می‌شناسند.

به صورت خالص از حالیت معدنی آن را تهیه می‌کنند. این دو ماده دارای یک ترکیب شیمیایی اما با نام‌های متفاوتی هستند که برای کاربردهای مختلفی از آن استفاده می‌شود. سدیم کلرید حلال در آب بوده و به راحتی در آب حل می‌شود اما قدرت انحلال آن ممکن است، در برخی از مایعات کمی ضعیف باشد.

کلرید سدیم کریستال‌هایی به رنگ سفید و بدون بو است که طعم و مزه خاصی نیز دارد. این ماده در دمای ۱۴۶۵ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید و دمای آن ۸۰۱ درجه سانتیگراد است. برای ضدعفونی کننده و حلال‌های شیمیایی نقش مهمی دارد حتی به عنوان یک نوع نگهدارنده مواد غذایی و یک نوع طعم دهنده در صنعت مواد غذایی شناخته می‌شود. برای جلوگیری از یخ زدن در مناطق سردسیر نیز از آن استفاده می‌کنند. شستن رسوبات رنگدانه از دیگر کاربردهای سدیم کلرات است.

سدیم کلرید اسید است یا باز

سدیم کلرید همان نمک است که به عنوان یک ترکیب یونی با نسبت یک به یک از سدیم و کلر تشکیل می‌شود. اگر روی کیسه‌های نمک را مشاهده کنید نام سدیم کلرید را می‌بینید که ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمک طعام می‌باشد. در این ترکیبات هر یون مثبت را شش یون منفی احاطه می‌کنند. این ترکیب شیمیایی دارای حجم مولی ۵۸.۴۴ گرم بر مول است؛ همچنین در دمای ۱۴۶۵ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید.

 چگالی سدیم کلراید ۲.۱۶ گرم بر سانتی‌متر مکعب است و در دمای ۸۰۱ درجه سانتیگراد ذوب می‌شود. سدیم کلرید در آب، آمونیاک، اتانول، متانول و حتی گلیسیرین حل می‌شود؛ اما قدرت انحلال آن در آب چند برابر بیشتر است. یکی از سوالات مهم کاربران در رابطه با این ماده اسید یا باز بودن آن می‌باشد. در واقع کاربران می‌خواهند بدانند سدیم کلرید اسید است یا باز؟

کلرید سدیم را یون‌های کاتیونی سدیم و آنیون‌های کلرید تشکیل می‌دهند. این ماده بار خنثی دارد و از نظر اسیدیته خنثی می‌باشد و با این حساب یک نوع نمک به شمار می‌رود. در واقع نمک از ترکیب اسید و باز به وجود می‌آید که حاصل این واکنش نمک است. در واقع نسبت اسید و باز در نمک برابر می‌باشد و به همین سبب نه خاصیت اسیدی و نه خاصیت بازی دارد.

 ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی این ماده به نوع اسید و بازهای آن بستگی دارد و گاهی نمک به وجود آمده در آب خاصیت اسیدی یا بازی دارد. اگر نمک به وجود آمده متشکل از اسید قوی و یک باز ضعیف باشد، پس خاصیت اسیدی خواهد داشت. به عنوان مثال، نمک آلومینیوم نیترات در آب باعث تولید اسید قوی نیتریک اسید و باز ضعیف آلومینیوم هیدروکسید می‌شود.

کلرور

امروزه در آزمایشگاه‌ها، صنعت تولید مواد غذایی، دارویی، شیمیایی و غیره از هزاران ماده و ترکیبات شیمیایی مختلفی استفاده می‌شود. کلرور یک نوع ماده شیمیایی است که خود از ترکیب کلر با یک عنصر شبه فلز یا خواه فلز به وجود می‌آید. این ماده نیز خود با ترکیب دیگر مواد شیمیایی می‌تواند ترکیبات قوی‌تر یا مختلف دیگری را به وجود بیاورد. کلرور سدیم یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین کلرورهایی است که در طبیعت به فراوانی یافت می‌شود.

 کلرورهای فلزات از املاح اسید کلریدریک هستند. معمولا این ترکیبات جامد می‌باشند؛ اما در آب قدرت انحلال بسیار بالایی دارند. اما کلرورهای سرب و نقره در آب حل نمی‌شود. به طور کلی کلرورهای فلزات کاربردی‌ترین و مهم‌ترین کلرورهای محسوب می‌شوند که بیشترین کاربرد را نیز دارند. کلرور رنگ بر یک نوع کلرور دیگری است که از مخلوط کلرول و هیپوکلوریت‌ها به دست می‌آید. البته این نسبت کلرور و هیپوکلرید مساوی می‌باشد و با نام‌ کلرور رنگ بر آن را می‌شناسند.

آب ژاول یکی از مهم‌ترین انواع کلرورهایی است که جدا از خاصیت رنگ زدایی، خاصیت گند‌زدایی نیز دارد. در واقع از کلرورهای رنگ‌زدا به منظور ضدعفونی کردن آب‌های آشامیدنی نیز استفاده می‌شود. بد نیست بدانید، تمامی ترکیبات و مواد شیمیایی هر یک بر اساس نوع ترکیبات عمکرد مفیدی دارند. گاهی ترکیب این ماده در کنار دیگر مواد و ترکیبات شیمیایی می‌تواند یک ترکیب و ماده قوی‌تر با خاصیت قابل توجه دیگری را خلق کند. همین کلرورها با ترکیب هیپوکلرید باعث تشکیل یک رنگ زدا خواهند شد؛ یا ترکیب آن با دیگر مواد باعث تشکیل یک ترکیب شیمیایی با خواص مختلف می‌گردد.

فرمول نمک خوراکی

نمک خوراکی همان سدیم کلرید است که امروزه در صنعت تولید مواد غذایی کاربرد دارد. این نوع مواد اولیه صنعت تولید مواد غذایی دارای فرمول خاصی است. در واقع فرمول نمک خوراکی شامل همان فرمول شیمیایی آن می‌شود. نمک خوراکی با نام Nacl شهرت دارد که یک ترکیب یونی می‌باشد. در واقع این نمک از نسبت معادل کلر و سدیم به وجود می‌آید. سدیم کلرید به عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده نمک خوراکی خواهد بود.

 این ماده بع شکل بلوری سفید رنگ یا پودری سفید رنگ است و در دمای ۸۰۱ درجه سانتیگراد به ذوب می‌رسد. این ماده از واکنش بین فلز سدیم و گاز کلر حاصل شده که معمولاً با تولید نور و گرما همراه خواهد بود. حال این مواد معدنی در پوسته زمین به شدت یافت می‌شوند. در واقع در قسمت نشین‌ها می‌توانید آنها را به صورت سنگ نمک استخراج کنید.

البته در استفاده از نمک خوراکی نیز باید استانداردها را مورد توجه قرار دهید. چرا که مصرف بیش از اندازه نمک خوراکی می‌تواند به شدت خطرآفرین باشد. بیماری‌های قلب و عروقی و فشار خون بالا از جمله اثرات مصرف بی‌رویه نمک خوراکی است. از طرفی باعث بروز بیماری پوکی استخوان نیز می‌شود. برای صنعت تولید مواد خوراکی و هر نوع مواد خوراکی باید به استاندارد استفاده از این ماده توجه داشته باشید.

 تمامی مواد اولیه شیمیایی یا طبیعی دارای یک فرمول شیمیایی خاصی هستند. معمولاً برای آزمایش‌های شیمیایی این مواد را با نام شیمیایی می‌شناسند. فرمول نمک خوراکی نیز که با نام Nacl شناخته می‌شود به عنوان فرمول شیمیایی خاص آن است. حال سدیم کلرید ماده شیمیایی می‌باشد که در داخل آن الکترون‌هایی وجود دارد. حال این سدیم با ترکیب کلرید نمک را به وجود می‌آورد.

سدیم کلراید ۹ درصد برای چیست؟

سدیم کلراید همان نمک خوراکی است که امروزه در گریدهای مختلف کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد. این ماده شیمیایی را می‌توانید در درصدهای مختلف برای کاربردهای متنوعی استفاده کنید. سدیم کلراید ۹ درصد نیز برای مصارف خاصی به تولید می‌رسد. در واقع سدیم کلراید ۹ درصد یک محلول است که معمولاً از آن برای شستشوی حفره‌های بدن، بافت یا زخم‌ها می‌توان استفاده کرد. در بسیاری از مواقع نیز برای جبران مایعات بدن، درمان شوک، کاهش حجم خون، درمان عفونت سیستمیک و غیر کاربرد دارد.

 برای افرادی که مشکل نارسایی کبد و کلیه دارند، تمامی بیماران با فشار خون بالا، قلبی عروقی و غیره سدیم کلرید ۹ درصد استفاده می‌شود. البته نحوه مصرف و درصد مصرف سدیم کلرید نیز بسیار مهم است. چنانچه این ماده شیمیایی بیش از حد استاندارد مصرف شود یا در صورت تداخل دارویی مشکلات بسیار زیادی به وجود می‌آورد.

به طور کلی اگر به دنبال کاربرد سدیم کلراید ۹ درصد هستید، باید گفت سطح کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد. یک نوع جانشین برای آب بدن خواهد بود و نحوه استفاده بسیار خاصی دارد. البته این دارو می‌تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. اگر هنگام مصرف یا استفاده از این سرم با چنین علائمی مواجه شدید باید سریعاً با پزشک مراجعه کنید. 

علائمی نظیر عفونت در محل تزریق، التهاب، تب شدید، نشت محلول تزریقی و غیره جزو عوارض مصرف بیش از اندازه سدیم کلراید خواهد بود. افرادی که نارسایی قلبی دارند یا افزایش شدید مایع در بدن آنها می‌تواند خطرآفرین باشد، هرگز نباید این محلول را استفاده کنند.

سرم سدیم کلراید ۴۵ درصد

سدیم کلراید به عنوان یک ترکیب یونی در درصدهای مختلف کاربرد بسیار زیادی دارد. امروزه سرم سدیم کلراید در درصدهای متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرم سدیم کلراید ۴۵ درصد یک محلول بسیار پرکاربرد در حوزه پزشکی محسوب می‌شود. معمولاً از این سرم به منظور جبران مایعات بدن می‌توان استفاده کرد. چنانچه بیماران دچار اسهال شدید، استفراغ زیاد، دیابت، مشکلات کلیوی و... شده‌اند، می‌توانند از این سرم استفاده کنند. 

چرا که این مشکلات باعث کاهش بیش از اندازه آب بدن می‌شود. کاهش آب بدن نیز می‌تواند صدمه بسیار زیادی به سلامتی و به ویژه سیستم ایمنی وارد کند. حال مصرف این سرم برای خانم‌های شیرده در دوران شیردهی هیچ ممنوعیتی ندارد. اما برای خانم‌های باردار بهتر است با مشورت پزشک سدیم کلراید ۴۵ را استفاده کنند. البته از این سرم امروزه برای شستن حفره‌های بدن، زخم‌ها، مسیر کاتتر و یا بافت‌های آسیب دیده می‌توان استفاده نمود.

این محلول نمکی یک محلول تزریقی است که کمبود مایعات بدن را جبران می‌کند. حتی به منظور تهویه مصنوعی یا تزریق داروها نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد. اگرچه این سرم برای جبران کمبود مایع بدن است؛ اما نمی‌توان بدون تجویز پزشک از آن استفاده کرد. 

مصرف خودسر و بی‌رویه سرم سدیم کلراید ۴۵ درصد حساسیت‌های آلژیکی، تهوع، خارش، تنگی نفس، تورم و حتی تشنج به وجود می‌آورد. البته هنگام استفاده بهتر است به تداخل دارویی این سرم نیز توجه داشته باشید. چرا که سرم سدیم کلراید با بسیاری از داروها تداخل دارویی دارد. توجه داشته باشید که از تزریق سرم سدیم کلراید شستشو دهنده خودداری کنید، چرا که عوارض خطرناک بسیار زیادی به همراه خواهد داشت.

ویژگی سدیم کلرید

سدیم کلراید از ترکیب سدیم و کلر تشکیل می‌شود. این ماده شیمیایی ویژگی‌های ارزشمند بسیار زیادی دارد که باعث کاربرد گسترده آن خواهند شد. حال مهم‌ترین ویژگی سدیم کلراید مشخصات شیمیایی و حتی فیزیکی آن خواهند بود. سدیم کلراید با جرم مولی ۵۸.۴۴ گرم بر مول به تولید می‌رسد. این ماده در دمای ۸۰۱ درجه سانتیگراد ذوب می‌شود.

 چگالی این ماده شیمیایی ۲.۱۶ گرم بر سانتی‌متر مکعب است. حال سدیم کلراید در دماهای بالا به جوش می‌رسد، در واقع قدرت تحمل دمایی این ماده بسیار زیاد می‌باشد. مهمترین ویژگی سدیم کلراید قدرت انحلال آن در مواد مختلفی چون آب، آمونیاک، پروپیلن، گلیکول، اتانول، فرومیک اسید، متانول گلیسیرین و فرم آمید است. این ترکیب یونی اصلی‌ترین عامل شوری آب دریا و اقیانوس می‌باشد. سدیم کلراید به عنوان یک ماده پرمصرف، مصارف صنعتی و خانگی آن بسیار زیاد است.

یک نوع مایع بیرون سلولی شناخته می‌شود که آن را در اکثر ارگانیسم‌های چند سلولی می‌توان یافت. این کریستال‌های سفید رنگ هیچ بویی ندارند و به سبب یون‌های متحرک رسانای استاندارد برای جریان الکتریسیته در حالت محلول در آب مناسب خواهند بود. امروزه در تولید مواد اولیه شیمیایی مختلفی نظیر سدیم هیدروژن کربنات و کربنات سدیم کاربرد دارد. همچنین برای تولید شیشه، به عنوان نگهدارنده ماده غذایی، طعم دهنده و غیره نیز می‌توان از آن استفاده کرد. 

سدیم کلرید در حالت‌های محلول، به صورت سرم، به صورت قرص و غیره امروزه در صنایع مختلف استفاده می‌شود. برای مصارف خوراکی و غیر خوراکی باید آن را در گرید‌های مختلفی تهیه کرد. پس هنگام خرید به تناسب کاربرد کلرید سدیم بهتر است نوع گرید آن را انتخاب کنید. چرا که این ماده با ارزش امروزه در صنعت تولید شیشه، کاغذ، لاستیک، کلر، پلی‌استر، صابون، مواد شوینده، پلاستیک و به عنوان چاشنی غذا کاربرد دارد.

nacl چیست

Nacl همان سدیم کلرید است که به عنوان یک ماده شیمیایی کاربرد بسیار زیادی دارد. کلرید سدیم ضروری‌ترین ترکیب برای بدن ما انسان‌ها محسوب می‌شود. چرا که این ماده شیمیایی برای هدایت فشار خون و سیگنال‌های عصبی بدن اهمیت بسیار زیادی دارد. البته می‌توان گفت یک نوع ترکیب غیر آلی نیز محسوب می‌شود.

 در صورت ترکیب کلرید و سدیم ذرات های سفید رنگ کریستالی به وجود می‌آید. حال این نمک را برای مصارف صنعتی و خانگی می‌توان مورد استفاده قرار داد. از نظر بسیاری از افراد سدیم کلرید تنها برای مصارف خانگی و پخت انواع غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما بد نیست بدانید امروزه در صنایع مختلف از این ماده شیمیایی استفاده زیادی می‌شود. شما کلرید سدیم را می‌توانید به صورت سنگ نمک از آب دریا و اقیانوس به دست بیاورید. معمولاً یک تا ۵ درصد آب اقیانوس را این ماده شیمیایی تشکیل می‌دهد.

در صورتی که کلرید سدیم را با آب حل کنید یک محلول نمکی به وجود می‌آید. نسبت کلرید و سدیم برای تشکیل نمک یک به یک است. حال از این ماده در صنعت تولید مواد غذایی به عنوان یک طعم دهنده و نگهدارنده ماده غذایی استفاده می‌کنند. معمولاً در برابر یخ زدگی و البته حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد.

اما در دمای بالاتر از ۱۴۱۳ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید. چنانچه این ترکیب شیمیایی در دمای پایین‌تر از ۸۰۱ درجه سانتیگراد قرار بگیرد، بدون شک یخ می‌زند. بهتر است در تماس مستقیم با چشم و حتی پوست قرار نگیرد چرا که باعث سوزش چشم‌ها خواهد شد. البته التهاب و قرمزی پوست نیز از عوارض تماس مستقیم و بسیار زیاد نمک با پوست است.

کدام ترکیب را نمک طعام می گویند؟

نمک طعام ماده‌ای است که به صورت خوراکی امروز در بسیاری مواد غذایی از آن استفاده می‌کنند.‌ این ماده معدنی از کلر و سدیم تشکیل شده و در خوراک روزانه ما کاربرد بسیار زیادی دارد. نمک طعام با نام سدیم کلرید شناخته می‌شود. نمک طعام را معمولاً به صورت بلورهای سفید مکعبی شکل می‌توان یافت. 

معمولاً این بلورها به صورت دانه‌های ریز یا در بسیاری از مواقع پودر شده هستند. قطعاً شما هم می‌خواهید بدانید که کدام ترکیب را نمک طعام می‌گویند. بد نیست بدانید نمک طعام یا کلرید سدیم از ترکیب کلرید و سدیم به وجود می‌آید. هم اکنون این نمک خوراکی در بسیاری از کشورها به روش‌های مختلفی تولید می‌شود. کارخانه‌های بسیار زیادی در نقاط مختلف ایران و جهان فعالیت دارند. قطعاً که امروزه از روش مکانیکی تصفیه نمک برای تولید نمک استفاده می‌کنند.

چه بسا اینکه باید به استاندارد ملی نمک طعام نیز توجه داشت. حال این استاندارد برای اولین بار در سال ۱۳۴۴ ارائه شد. آخرین استاندارد تولید نمک طعام در سال ۱۳۸۵ تدوین گردید. بر اساس این استانداردها حداکثر خلوص یک نمک باید ۲.۹۹ درصد باشد. البته از نظر استانداردها توجه به تمامی ویژگی‌های ظاهری، طعم، بو، اندازه ذرات نمک، درصد خلوص، میزان رطوبت، قدرت انحلال در آب و غیره نیز مورد توجه قرار دارد.

 این نمک را می‌توانید به صورت جامد از ذخایر زیرزمینی یا حتی به صورت محلول در آب به دست بیاورید. در ترکیب نمک طعام خالص تنها سدیم و کلرید وجود دارد. پس از این رو توصیه می‌شود تنها از نمک‌های استاندارد استفاده کنید. نمک‌هایی که دارای مهر استاندارد هستند، خالص خواهند بود. چه بسا اینکه نمک را نیز باید در یک مکان خنک، خشک و سربسته نگهداری کنید تا کیفیت خود را از دست ندهد.

رنگ سدیم کلرید

سدیم کلرید همان نمک طعامی است که به صورت روزمره در مواد غذایی خوراکی مختلف از آن استفاده می‌شود. رنگ سدیم کلرید به صورت براق و سفید است. البته تنها سدیم کلرید خالص رنگ سفید براق دارد. چرا که اگر ناخالصی در سدیم کلرید وجود داشته باشد، بدون شک می‌تواند رنگ آن را تغییر دهد. به عنوان مثال، رطوبت زیاد در سدیم کلرید رنگ آن را کدرتر می‌کند. سدیم کلرید را می‌توان در طبیعت یافت.

 پس بدون شک ناخالصی‌های بسیار زیادی در ساختار آن وجود دارد. از این رو به روش صنعتی تمامی ناخالصی‌های سدیم کلرید حذف می‌شود. در واقع شما نمک طعام تصفیه شده به روش‌های مختلف را به صورت صد درصد خالص می‌توانید استفاده کنید. چه بسا اینکه این ماده امروزه در صنعت دارویی نیز نقش بسیار زیاد و مهمی دارد.

پس خالص بودن و کیفیت مطلوب این نمک مورد توجه ما خواهد بود. چه بسا اینکه امروزه در صنعت تولید مواد غذایی یک افزودنی بسیار مهم تلقی می‌شود. برای افزایش طول عمر مواد غذایی و طعم دهندگی مواد می‌توان از سدیم کلرید استفاده کرد. یکی از پارامترهای مهم خرید نمک، توجه به رنگ آن است. چرا که نمک خالص و استاندارد رنگ سفید و براقی دارد. حال این ماده شیمیایی را در گریدهای غذایی و صنعتی می‌توانید برای تولید بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار دهید. قطعاً که گرید صنعتی سدیم کلراید نیز رنگ سفید دارد. چرا که گرید صنعتی آن نیز به صورت تصفیه شده و بدون هیچ ناخالصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...